سفارش تبلیغ
صبا ویژن

90/4/12
10:23 صبح

نگاهی به بیانات ولی امر مسلمین پیرامون اهم اتهامات وارد بر دولت

بدست چکنویس در دسته امام خامنه ای

موضع رهبری در برابر اتهامات وارده به دولت

 

" اجتهاد" در مقابل " نص" جایز نیست!

 

اکنون به نظر میرسد در عرصه سیاسی و مخصوصا در زمینه تبعیت از ولی فقیه و نائب امام زمان عج این اصل مهم بعضا به فراموشی سپرده شده و در مواردی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ، نص و بیان صریحی از موضوعات را اعلام میکنند ، باز هم بعضی از اشخاص و جریانها و خواص ، اقدام به اجتهاد و اظهار نظر شخصی در آن موضوع کرده، و همین امر باعث افزایش اختلاف در جامعه و بالا رفتن غبار شبهات میگردد. متاسفانه طی دو ماه اخیر که فضای جدیدی از حمله به دولت و رئیس جمهور که توسط برخی از افراد و رسانه ها و جریانها شکل گرفته است، رهنمود ها و سخنان رهبر معظم انقلاب، نه تنها فصل الخطاب این جماعت نبوده است ، بلکه بعضا به عنوان سخنان حاشیه ای عمداً یا سهواً مورد غفلت قرار گرفته است.

  

قبل از اشاره به برخی از این موارد ذکر دو نکته ضروری ست :


الف : اخیرا عده ای ادعا میکنند که در ملاقاتهای خصوصی خود با رهبر انقلاب ، ایشان ، آنان را مأمور به افشاگری بر علیه مجموعه دولت نموده، و یا از شخص رئیس جمهور اظهار ناراحتی و نگرانی فرموده اند!

برای پاسخ به این دسته از افراد ، توجه همگان را به این فرمایش صریح رهبر معظم انقلاب جلب میکنیم :

 

«...مبادا کسى تصور کند که رهبرى یک نظرى دارد که برخلاف آنچه که به عنوان نظر رسمى مطرح میشود، در خفا به بعضى از خواص و خلّصین، آن نظر را منتقل میکند که اجراء کنند؛ مطلقاً چنین چیزى نیست. اگر کسى چنین تصور کند، تصور خطائى است؛ اگر نسبت بدهد، گناه کبیره‌اى انجام داده. نظرات و مواضع رهبرى همینى است که صریحاً اعلام میشود؛ همینى است که من صریحاً اعلام میکنم...

...نه جایز است، نه شایسته است که مواضع دیگرى غیر از آنچه که رهبرى به صورت علنى و صریح به عنوان مواضع خودش اعلام میکند، وجود داشته باشد؛ نه، همینى است که دارم میگویم...»

بیانات در دیدار دانشجویان در یازدهمین روزماه رمضان 1431 - 31/5/1389  


 

 

ب : موضوع این مقال ، صرفا شخص رئیس جمهور و آندسته از عناصر متدین و انقلابی در مجموعه دولت است که ولایت، آرمانها و ارزشهای انقلابی ، سرلوحه کار و عمل آنهاست و البته برخی اشکالات و خطاهای موجود در دولت به رئیس جمهور نیز به جای خود قابل نقد و تحلیل است. به عبارت بهتر هدف از این مقال، بررسی و تطبیق محورهای اصلی انتقاد به رئیس جمهور با نص صریح مقام معظم رهبری و واقعیات موجود است.


با این مقدمه اهم موضوعات مورد انتقاد علیه دولت را با نظر صریح رهبر معظم انقلاب خواهیم سنجید:


1- تضاد و اختلاف رئیس جمهور با رهبری :

القای اختلاف رئیس جمهور با رهبر معظم انقلاب از مهمترین مسائلی است که سیبل حملات و محور انتقادات عده ای را به خود اختصاص داده است.

باید توجه داشت که رهبر معظم انقلاب در آخرین اظهار نظر صریح خود در خصوص عملکرد رئیس جمهور که در تاریخ 3 اردیبهشت امسال و در روزهای خانه نشینی دکتر احمدی نژاد بیان شد فرمودند :

«شما ببینید در همین پنج شش روز گذشته سر یک قضیه‌اى که آنچنان هم از اهمیت بالائى برخوردار نبود - سر مسئله‌ى اطلاعات و امثال اینها - چه جنجالى در دنیا راه انداختند. تحلیلها را بردند به این سمت که بله، در داخل نظام جمهورى اسلامى شکاف ایجاد شده است، حاکمیت دوگانه شده است، رئیس جمهور حرف رهبرى را گوش نکرده است! دستگاه‌ هاى تبلیغاتىِ خودشان را از این حرفهاى سست و بى‌پایه پر کردند. ببینید چطور منتظر بهانه‌اند. ببینید چطور مثل گرگ در کمین نشسته‌اند که یک بهانه‌اى پیدا کنند، هر جور میتوانند، حمله کنند. میدانند که دولت مشغول تلاش و فعالیت و خدمت است. خب، واقعاً در کشور دارد خدمت انجام میگیرد. هر جا خدمت باشد، هم مردم طرفدار هستند، هم رهبرى طرفدار است. ما که راجع به شخص قضاوت نمیکنیم؛ ما کار را، خط را، جهتگیرى را ملاک و معیار قرار میدهیم. آنجائى که کار و خدمت و تلاش هست، حمایت ما هست، حمایت مردم هست. و بحمداللَّه امروز کار دارد انجام میگیرد. مسئولین دولتى هم حقاً و انصافاً دارند تلاش میکنند؛ هم اعضاى دولت، هم بخصوص خود رئیس جمهور. اینها شب و روز ندارند؛ من مى‌بینم، من از نزدیک شاهدم. اینها دائم مشغول کارند، مشغول خدمت و تلاشند.»

بیانات در دیدار هزاران نفر از مردم استان فارس - 3/2/1390


ایشان چندی قبل از این سخنرانی نیز در جمع جامعه مدرسین فرمودند:

«بنده از همه دولت‌ها حمایت کرده‌ام ولی این دولت با دولت‌های گذشته تفاوت دارد و فرق اساسی در این است که تلاش نمی کنند حاکمیت دوگانه درست کند “. در گذشته حرف دشمن القای حاکمیت دوگانه بود و در برخی ادوار هم برخی افراد دنبال القای این وضعیت در کشور بودند که دولت و مجلس در مقابل ولایت فقیه که محور نظام است، قرار دارد ولی الان اینگونه نیست “. “در شرایط کنونی اختلاف نظر هست و من هم برخی مسائل را قبول ندارم اما الان اگر رهبری چیزی بگوید، رئیس جمهور می‌پذیرد و به آن عمل می‌کند ”. در دولت نهم و دهم -از وقتی که آقای احمدی نژاد آمده- بحث حاکمیت دوگانه نیست؛ حاکمیت یگانه است؛ یعنی دولت و رهبری و تشکیلات درامتداد یک خط قرار دارند. این را من جازما و قطعا به شما عرض می کنم».

دیدار معظم له با اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم 6 آبان 1389


در این زمینه علاوه بر صراحت مقام معظم رهبری (که به هیچ وجه در سخنان بعدی ایشان نقض نشده است)، شخص رئیس جمهور نیز اخیرا طی چهار سخنرانی و مصاحبه مختلف در تبعیت خود از ولایت و ارتباط معنوی و قلبی خود با شخص امام خامنه ای تاکید نموده و در عمل نیز با اجرای منویات رهبر معظم انقلاب و همچنین با دامن نزدن به اختلافات و سکوت در مقابل فضای سنگین علیه خود ، تبعیت محض خویش از ولایت را به اثبات رسانده است.


 

 

2- مکتب ایرانی :

از جمله مهمترین حملاتی که طی چند ماه اخیر به دولت شده است ، ادعای تلاش دولت برای تقابل ایران گرایی با اسلام است.

در این زمینه نیز ، رهبر معظم انقلاب با بیان صریح خود اینگونه فرمودند:

«من با طرح مکتب ایرانی مخالفم و نسبت به این موضوع به آقایان تذکر هم دادم ولی برداشتم این نیست که منظور آنها مقابل قرار دادن ایرانیت در برابر اسلامیت باشد... آقای احمدی نژاد واقعا نمی خواهند ایران را در مقابل اسلام و برتر از آن قرار دهد، چرا که هیچ رئیس جمهوری به اندازه او از اسلام و آرمانها و ارزشهای اسلامی در سازمان ملل سخن نگفته و بنده با آنکه همواره به مسئولان انتقاد کرده ام ، اما انصافاً او بوده که نام امام زمان و حضرت زهرا را در محافل بین الملل احیا کرده است ...»

دیدار معظم له با اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در تاریخ 6آبان 1389


جالب است که پس از بیان صریح ولی امر مسلمین در قم ، هیچ سخن دیگری از معظم له مبنی بر نقض این سخن ، بیان نشده و هیچ کدام از اعضای دولت نیز موضوع مکتب ایرانی را مطرح نکرده و در هیچ یک از عملکردهای اخیر آنان هم نشانه ای بر ترویج ایران گرایی دیده نمیشود.

در همین راستا رئیس جمهور اخیرا در قم، بر اصالت مکتب اسلام و لزوم ترویج آن در جهان به تفضیل سخن گفته است. با این وجود هنوز مسئله مکتب ایرانی و اتهام به دولت در این زمینه از سوی بسیاری از منتقدان ادامه دارد.


3- نوع برخورد دولت با حجاب :

روش مواجهه دولت با بدحجابی موجود در جامعه نیز از مهمترین انتقاداتی ست که به وسیله آن اخیرا دولت متهم به ترویج بی بندوباری نیز شده است! در همین راستا رهبر معظم انقلاب در آخرین اظهار نظر خود در این زمینه صریحاً فرموده اند:

«... من این مطلب را -که دولت نسبت به حجاب فقهی بی توجهند- قبول ندارم. مسئولان امروز، همه حجاب فقهی را قبول دارند، ولی اختلاف سلیقه در تاکتیک هاست... فرضا دختری که حجاب کاملی ندارد اما شب قدر یا در مجلس دعای کمیل شرکت و به درگاه خدا تضرع می کند و یا در راهپیمایی 22 بهمن تصویر امام را می گیرد، نمی توان گفت که بی دین است، بلکه نمی داند حجاب اسلامی چیست که باید او را توجیه  کرد. باید در باب حجاب، کتاب نوشت و از طریق مختلف مانند فیلم های تلویزیونی، حجاب را تبیین و افراد ناآگاه را ارشاد کرد...»

دیدار معظم له با اعضای جامعه مدرسین 6آبان 1389


در این زمینه نیز موج حملات به دولت در حالی ادامه دارد که دستگاههای مورد اشاره رهبری در این سخن مورد بازخواست چندانی قرار نمیگرند و اساسا رئیس جمهور نیز ممانعتی از عملکرد نیروی انتظامی در این زمینه نداشته است . هر چند که در این عرصه ، ان شاء الله با کار و جدیت بیشتری باید عمل کند ، اما این موضوع هرگز نباید به عنوان ابزاری برای اثبات موافقت دولت با بی بند و باری مورد استفاده قرار گیرد .


 

4- عدم انتشار اختلافات مسئولان در میان مردم و لزوم همراهی مجلس و دولت :

رهبر عزیز انقلاب ، طی چند ماه اخیر بارها بر این نکته تاکید کرده اند که بیان اختلافات مسئولان کشور در میان مردم، غلط و مردود است :

«مطلب دیگر هم همین توصیه‌اى است که من همیشه دارم و آن، هم‌افزائى با قوه‌ى مجریه است - قوه‌ى مجریه و قوه‌ى قضائیه، لیکن عمدتاً قوه‌ى مجریه؛ چون سر و کار مجلس با قوه‌ى مجریه است - باید هم‌افزائى کرد. نبایستى کار را جورى تنظیم کرد، جورى پیش برد که معنایش دعوا و اختلاف باشد؛ این در بیرون، روى مردم، خیلى تأثیراتش بد است. گاهى دیده میشود که مثلاً در مجلس، در یک نطقى، در یک اظهار نظرى، یک حرفى زده میشود. خب، حرف که زده شد، پرتاب شد دیگر. اگر خداى نکرده حرفى باشد که کسى را یا جمعى را متهم کند، جبرانش به‌آسانى ممکن نیست؛ مردم را ناامید میکند. امروز مسئولین دارند تلاش میکنند، کار میکنند. نگوئید فلان ضعف و فلان ضعف وجود دارد. بنده به ضعفها آگاهم. شاید بنده بعضى از ضعفها را هم بدانم که خیلى‌هاى دیگر ندانند. با وجود این ضعفها، آن چیزى که امروز در قوه‌ى مجریه وجود دارد، یک شاکله‌ى خوب و مطلوب است...»

بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شوراى اسلامى 8 خرداد 1390


با این وجود بسیاری از کسانی که خود را به دلیل ولایتمداری خود را منتقد دولت میدانند، اختلافات مجموعه خود با دولت را بزرگنمایی میکنند ؛ به عنوان نمونه و براساس آمار، تنها پس از دیدار اخیر نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب، قریب 60 درصد از اخبار و مباحث مندرج در سایت خانه ملت (سایت رسمی مجلس) به مسائل اختلاف برانگیز با دولت اختصاص داشته است. در همین حال رئیس مجلس نیز اخیرا 26 نامه ی داخلی خود به رئیس جمهور را که بعضا دارای طبقه بندی (به کلی سری) بوده را به صورت علنی منتشر کرده و آنرا دست آویز رسانه های داخلی و خارجی قرار داده است. به دنبال همین مسئله ، برخی از صاحبان تریبون و مسئولان نهادها و قوای دیگر نیز، مرتباً با بیان سخنان اختلاف برانگیز، نص صریح بیانات رهبر معظم انقلاب را نقض میکنند.

این در حالی است که در طول ایام اخیر ، رئیس جمهور چه در مصاحبه و چه در سخنرانی ها، هرگز سخنان اختلافی را بر زبان نیاورد، و هر بار با حفظ احترام مجلس و دیگر مسئولان از کنار موضوع گذشته و بر لزوم وحدت و همدلی تاکید نموده است.


5- لزوم توجه به فتنه ی 88 و دشمنان خارجی ، بجای مسائل درجه چندم:

در یکسال گذشته در اکثر سخنرانی های رهبر معظم انقلاب و حتی در آخرین سخنرانی در مرقد مطهر حضرت امام ره بر لزوم توجه و تحلیل فتنه 88 به عنوان یک اصل تاکید و تصریح شده است.

ایشان در آخرین سخنان خود در دیدار با نمایندگان مجلس فرمودند:

« متاسفانه بعضی از جناحهای ما این جوری اند، وقتی با طرف دیگر مخالف میشوند، دیگر آمریکا فراموش میشود، اسرائیل فراموش میشود، مخالفین انقلاب و دشمنان امام فراموش میشوند. تضاد اصلی میشود ، همینی که در مقابلش قرار دارد! خب ، این غلط است. پس جناح ها با همدیگر اینجور جنجال و دعوا نداشته باشند.»

بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی 9/3/1390


اکنون عملکرد اخیر اشخاص، جریانها و رسانه ها در تقابل با دولت در معرض قضاوت همگان قرار دارد، که متاسفانه اکثر اخبار و محور سخنان آنان پیرامون حمله به دولت و فراموش کردن فتنه گران 88 و آمریکا و اسرائیل بود.


6- لزوم پرهیز از اخبار غیرموثق و غیر مستند:

اخیرا به دنبال سخنرانی یکی از ائمه جمعه که در سخنان خود با نقل سخنانی از مقام معظم رهبری در مورد جریان انحرافی و دولت و ... برخی نسبتها را در این زمینه بیان نموده بود، دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه ای رسمی صریحا بیان داشت که :

«با توجه به برخی اظهارات در خصوص تدابیر و بیانات و مواضع مقام معظم رهبری مدظله العالی که حاوی مطالب خلاف واقع بوده و از راههای غیرموثق و غیرمستند در اختیار گویندگان آنها قرار گرفته ضمن تحذیر اقایان محترم ، از نقل این قبیل مطالب بی اساس ، موکداً یادآوری میشود که اخبار مربوط به معظم له صرفا از مجاری رسمی انتشار می یابد.»

اطلاعیه دفتر رهبری درباره عدم نقل اخبار مربوط به رهبری از مجاری غیررسمی 11/3/1390

 

در همین راستا متاسفانه درج اخبار بی اساس توسط برخی رسانه های معتبر و بولتن ها و ... همچنان ادامه دارد و نتیجه آن نیز همان است که برخی از بزرگان که به محتوای این رسانه ها اعتماد داشته اند، به موضع گیری علیه دولت اقدام کرده اند. این در حالی است که بر اساس نص صریح دفتر مقام معظم رهبری این نوع رسانه ها نمی تواند ، منبع موثقی برای خواص باشند و باید به سخنان صریح رهبر معظم انقلاب رجوع شود.


 

7- حاشیه دانستن جریان انحرافی توسط رهبر معظم انقلاب :

« یکى از دوستان گفتند ما از دست چپ و راست رئیس جمهور دلمان خون است. خوب، حالا دل شما خون - که خدا نکند خون باشد - اما به شما عرض بکنم؛ اینها جزو مسائل تعیین کننده و اصلى نیست. ممکن است ایراد و اشکال وارد باشد - من در این مورد هیچ قضاوتى نمیخواهم بکنم - ممکن است کسى به یک شخصى یا به یک کارى ایراد داشته باشد؛ منتها باید توجه کنیم که مسائل را اصلى - فرعى کنیم. مسائل درجه‌ى دوم جاى مسائل اصلى را در انگیزه‌هاى ما، در همت ما، در صرف انرژى‌اى که میشود، نگیرد. من عرضم فقط این است؛ والّا من نه اعتراض میکنم به اینکه شما چرا از زید یا عمرو خوشتان مى‌آید یا بدتان مى‌آید؛ نه، ممکن است خوشتان بیاید، ممکن است بدتان بیاید - ایرادى ندارد - و نه اعتراض میکنم که چرا آن ایراد را یک وقت به شکلى که یک مفسده‌اى نداشته باشد، بر زبان آوردید؛ آن هم به نظرم اشکالى ندارد. فقط توجه کنید که این جاى مسائل اصلى را نگیرد. مسائل اصلى ما چیزهاى دیگرى است. »

بیانات در دیدار دانشجویان در یازدهمین روزماه رمضان 1431 - 31/5/1389  


در حالی که بسیاری از اشخاص و رسانه ها با اصلی کردن موضوع جریانی با عنوان انحرافی، خود را برای استفاده از سخنان رهبر معظم انقلاب در این زمینه در سخنرانی مهم 14 خرداد آماده میکردند، معظم له به در پیش گرفتن سیاست اعلام شده ی خود مبنی بر فرعی دانستن این مسائل، نه تنها کوچکترین اشاره ای به این مباحث نفرمودند، بلکه با اشاره به مصادیق اصلی انحراف از خط امام ره در موضع نصیحت به همگان فرمودند:

«اگر به نام عدالت خواهی و انقلابی گری به برادران خود ، مردم مومن و به کسانی که از لحاظ فکری با ما مخالفند ، اما میدانیم که به اصل نظام و اسلام اعتقاد دارند، اهانت کردیم ، اخلاق را زیر پا گذاشتیم، آنها را مورد ایذاء و آزار قرار دادیم، امنیت را برخی از مردم جامعه و کشورمان سلب کردیم ، از خط امام منحرف شده ایم و ضرر کرده ایم، مبادا خیال کنیم تقوا این است که انسان مخالف خودش را زیر پا له کند؛ نه ، عدالت ورزیدن با تقوا موافق است؛ همه هوشیار و بیدار باشیم...»

سخنان مهم رهبر معظم انقلاب در سالگرد رحلت امام خمینی(ره) 14 خرداد 90


به هر حال تمامی شواهد فوق از بیان صریح رهبر معظم انقلاب در حالی بیان گردید که متاسفانه شخصیت ها و جریان های سیاسی بعضاً سعی میکنند تا در مقابل این تصریح و نص ولایت امر از خود اجتهاد کرده و موضع گیری کنند، که وضعیت امروز سیاسی کشور محصول همین تفکر است.

 

در همین زمینه نیز رهبر معظم انقلاب فرموده اند:

 

« همان طور که امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) فرموده بود: «لا یعرف الحقّ بالرّجال»؛ با چهره‌ها نمیشود حق را تشخیص داد. یک چهره‌ى موجه محترم است، مورد قبول است، مورد تکریم است؛ اما او نمیتواند شاخص حق باشد. گاهى چهره‌ى موجهى مثل بعضى از صحابه‌ى پیغمبر راه را عوضى میروند، اشتباه میکنند. باید حق را شناخت، باید راه را تشخیص داد تا بفهمیم این شخص حق است یا باطل. هر که از این راه رفت، حق است؛ هر که از راه حق نرفت، مردود است.»

رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع پرشور هزاران نفر از بسیجیان استان قم در شبستان امام خمینی (ره) 2/8/1389



قطعا راه رهایی و بازگشت به نقطه اعتدال و آرامش در کشور، توجه به فرامین ولی امر مسلمین و اطاعت از سخنان و مواضع حکیمانه ایشان است، که امیدواریم همه مسئولان عزیز در این زمینه پیشتاز و پرچمدار باشند.

 

ان شاء الله

 

نشریه عبرتهای عاشورا- شماره 183

 

پایگاه شناخت رهبری